Generös donation av en härlig gluntinspelning


GA har fått ta emot 300 dubbel-cd med en utmärkt inspelning av samtliga gluntar. Det är entreprenören Stefan Mahlstein, som i sin ungdom (1995) tog initiativ till att några vänner gjorde denna inspelning. Jag skrev efter att ha lyssnat på dem till Stefan ung. så här:

 

Varmt tack för en mycket fin stund när jag med min fru lyssnade på din inspelning!

Jag har hållit på med gluntar sen 1952 och min fru Gunilla har hört kanske för mycket gluntar genom åren. Själv var jag också lite skeptisk eftersom jag inte kände till vare sig sångare eller pianist. Men när jag kom hem med din box ville jag ändå provspela en enda glunt. Vi blev sittande till dess vi hört samtliga gluntar! Gunilla har sjungit mycket själv i sina dar och hört olika gluntpar och vet var svårigheterna finns - och möjligheterna. Rösterna passar så bra ihop, sångarna sjunger spänstigt, friskt och vackert, diktionen är utmärkt och deras tolkningar likaså. Jag blev lite svartsjuk när hon satt och berömde denna inspelning men det förtog inte min egen glädje över att höra den. Pianospelet är också så läckert som det kan bli.

 

Fredrik Wiberg, Magistern och Stefan Ernlund, Glunten ackompanjeras av Per Peterson. I boxen ligger också ett texthäfte med en historik över Gluntarna och texter till samtliga gluntar. GA får behålla hela inkomsten av försäljning av denna box. Vi har i vår tur velat vara generösa och satt priset till bara 100:- per box plus porto.

De kan beställas från Inga Svanfeldt, Salagatan 12 A, 753 30 Uppsala, inga.svanfeldt@spray.se

 

Mer om donatorn: Entreprenör Stefan Mahlstein