Uppsala den 29 augusti 2018

Kära gluntvänner!

Det här brevet är det sista till alla våra vänner i e-postlistan, till dig som ännu inte blivit medlem i föreningen Gluntarnas Vänner. Hittills har vi då och då skickat dig små påminnelser om vad som pågår kring gluntarna och hoppats att du inte glömmer bort dem – vi tycker att de bör få leva kvar i vårt kulturella medvetande. På privata fester, på studentnationer, som musik att framföra hemma, m.m.  Vi är många som fortfarande njuter av sångerna, som väl inte är så mossiga som några hävdar?

Dessutom har vi informerat om evenemang och om att vi har bildat en förening med namnet Gluntarnas Vänner. GV har nu 88 betalande medlemmar (50 kr/år). Det finns kostnader: hemsida, plusgiro, utskick samt tryckning av texthäften till Allsång med Gluntar på Kulturnatten i Uppsala.

I år går Allsången av stapeln lördag 8 september kl. 17 resp. 18:30 på Musicum, Kyrkogårdsgatan 4 i Uppsala. Välkomna!
– Boka också in dagen för årsmötet och efterföljande ”gluntfrossa” på Västgöta nation 2 oktober kl. 18 med samtal kring  hur man ackompanjerar och framför gluntar, med Gunnel Fagius, Weine Karner och Mats Wahlberg.  Anmälan behövs till maten (kontakta kassören, se nedan).

Vi hoppas att du i fortsättningen besöker vår hemsida, www.gluntarna.se,  som är under omarbetning. Där hittar du nyheter, evenemang, styrelsekontakter och skildringar från 200-årsjubileet 2017 m.m. I faktasamlingen finns otroligt mycket att läsa kring gluntarna, om och av Gunnar Wennerberg, och berättelser och minnen om gluntsång i privata inlägg. Tips till den som vill framföra gluntar finns också, liksom alla texterna.
Föreningen finns också på Facebook!

Gladast blir vi om du blir medlem i föreningen! Det kostar som sagt bara 50 kr per år. Betala in på pg 82 87 42-7 (Gluntarnas Vänner).  Glöm inte att skriva ditt namn, helst en e-postadress.  Vi behöver ditt stöd.

Med önskan om återseende!
Mats Wahlberg, ordf.
Gluntarnas Vänner

För medlemskap och anmälan, kontakta kassören Inga Svanfeldt: inga.svanfeldt@gmail.com

 


Tillbaka till innehållsförteckningen
Tillbaka till första sidan