AVBILDNINGAR
se även Galleriet

a) av Gunnar Wennerberg som ej räknas upp i N.E. Taubes bok Om Gunnar Wbg-porträtt i Uppsala universitetsbibliotek och i andra samlingar

Det finns, konstigt nog med tanke på hur många medaljslagande sammanhang han var med i, inga medaljer slagna över GW. Men en plakett av Adolf Lindberg med dennes krumelur- signatur bakom nacken. Medaljen är daterad 1891.

Erik Lindberg skrev i NNÅ 1939 om sin pappa. I listan över medaljer finns angivet under 1891: Dec S.23. Porträtt av statsrådet Gunnar Wennerberg. Rektangulär relief i brons (ett ex i Nationalmuseum). Dvs hos Myntkabinettet idag. Ett ex finns i Uppsala univ:s myntkabinett.

s 16; Gammal-Gränome
På andra sidan i rummet och i fönstret finns skulpturer av Carl Eldh. På sockeln vid spisen står en rundskulptur, Bikt, föreställande konstnären och hans mor, i hörnet vid fönstret är placerat ett förslag till en staty över Gunnar Wennerberg, på det lilla bordet står under en glaskupa Snäckan, och i fönstret ser man under en annan kupa två statyetter, föreställande hans fru Elise, och två föreställande hans dotter Brita.

s 19: Lidköping: Gunnar Wennerberg-statyn i stadsparken.

b) av Gluntarna

i Slottsparken, Uppsala står en skulptur av Gluntarna: En månskensnatt i Slottsbacken, skapad av Thomas Quarsbo, skänkt av Eklundshovs Vänner och Väninnor till Uppsala komun.

 OD:s hederstecken: en statyett av Gluntarna, skapad efter John Arsenius teckning av ”de tre” av?

 Målning av Gun Davidsson
<<<<<Tillbaka till innehållsförteckningen