Generös donation
GA har fått ta emot 300 dubbel-cd med en utmärkt inspelning av samtliga gluntar. Det är entreprenören Stefan Mahlstein, som i sin ungdom (1995) tog initiativ till att några vänner gjorde denna inspelning.Dubbel-cdn recenserad

 
Gluntar med spontanitet
 

Så löd rubriken på Anders Bragsjös recension i UNT 1996 av den dubbel-cd, som Stefan Mahlstein producerat och sedan skänkt ett antal exemplar av till GA för försäljning.
 
Han konstaterar att sångarna Fredrik Wiberg och Stefan Ernlund är vana körsångare från OD och Uppsala Akademiska Kammarkör. Grundinställningen tycks ha varit att göra inspelningen så okomplicerad och spontan som möjligt för att behålla den teatrala fräschhet många sånger ju faktiskt har. Pianoackompanjemanget spelas också på ett mindre, högst ordinärt piano, vilket bidrar till den familjära hemma hos-känslan som finns i inspelningen.
 
Det mest positiva med den här inspelningen är också just den okomplicerad, naiva glädjen med vilken sångarna kastar sig in i de olika sångerna och känslan av hur roligt de måste ha haft med denna musik.
 
Bragsjö kommer visserligen med en del detaljkritik men konstaterar avslutningsvis att de sångliga prestationerna stundtals är mycket bra, pianospelet likaså. Och upptagningen lite intimt torr men helt OK.
 
Rubriken har täckning i recensionen.
(UNT 14 febr. 1996)
 

Tillbaka till innehållsförteckningen
Tillbaka till första sidan